Bloggtips

Här kommer lite samlade tips på hur din blogg får fler läsare.  Vet att nästan alla bloggare vill ha fler läsare till sin blogg. Och det är inte det lättaste att få det. Men jag har samlat ihop lite bra tips som jag har hittat på lite olika bloggares sidor och även egna erfarenheter. Hoppas att de blir till någon hjälp.
Designen
Designen på din blogg är det som ger ett första intryck till läsaren. Här är det bäst att satsa på en väldigt stilren design som inte känns för plottrig. Men du vill ju inte ha en tråkig som inte lockar någon läsare så jag skulle satsa på en cool header istället för en jätte stylad blogg.
Själva skrivandet
Hitta din grej när du skriver. Och jag vet att det är svårt, men försök ändå. Att bara skriva om vad man gjort idag och vad man haft på sig är det ingen som är intresserad av om du inte är en känd bloggare. Det är något som man kan skriva om sen när ni har fått en massa läsare. Till att börja med måste man komma på något unikt som folk verkligen vill läsa om och som du tycker är roligt att skriva om. För om inte du tycker att det är roligt att skriva om det så kommer det inte bli bra i bloggen sen. Sätt dig ner och skriv upp en massa ämnen och sen bestäm dig för det bästa.
Uppdatera
Försök att uppdatera så ofta som möjligt. Men hellre få intressanta och vettiga inlägg än 20 ointressanta varje dag. Försök lägga upp en plan på hur många du ska skriva om dagen och håll det sen. 2-3 gånger per dygn är lagom.
Namnet
Tänk noga igenom namnet på din blogg, Vad ska din blogg heta?  Det ska vara ett namn som är lätt att komma ihåg. Inte förlång och helst något som sticker ut och är lite ovanligt.
Bilder
Välj bilder väl. Lägg inte ut en massa dåliga bilder som inte är intressanta för läsaren eller som har en dålig kvalité. Utan ha hellre några få bra bilder en att ha en massa halvdana.
Skriftspråket
Ditt skriftspråk är viktigt. Tänk på hur du skriver och uttrycker dig. Välj bort smilisar och annat som får texten att verka oseriös. Självklart får man skoja till det ibland, det gör alla. Men försök tänka i lite seriösa banor när du skriver. Tänk dig att det du publicerar skulle kunna publiceras i en tidning.
Videoinlägg
Gör gärna en del videoinlägg ibland. Det ger lite variation och är kul för läsarna som då blir tittare. Men tänk dig för när du gör ett videoinlägg. Var förberedd med ett litet manus på vad du ska snacka om. Var även här noga med vad du säger och att du inte gör en massa konstiga ljud. Valet av plats är viktigt, det ska inte vara en massa störande ljud runtomkring och ljuset måste var bra.
Läsa
Läs andras bloggar, både för att få tips på saker att skriva om och även få se vad som händer i bloggvärlden. Det handlar om att hänga med. Men också för att kommentera andras inlägg. Om du syns på andras bloggar och kommenterar är chansen stor att de sen går in på din blogg och tittar och även kommenterar där.
Marknadsföring
Marknadsför din blogg överallt. Och då menar jag överallt. Varje inlägg du skriver på någon sida på internet så bifogar du din bloggadress. Lägg ut den på din facebook sida eller liknande och se till att ingen missar att du har en blogg. Det finns en massa sidor på internet där du kan marknadsföra din blogg, typ klotterplank och liknande.
Registrera dig på sidor som bloggprtalen och liknande.
Hjälpsidor
Det finns en massa hjälpsidor där du registrerar din blogg och kan samla poäng genom att läsa andras bloggar. Poängen görs sedan om till att antal läsare du garanteras. Detta kan väll vara en lite bra grej att göra om man har jätte mycket tid över, annars kan man strunta i det. Bloggtrafik är en sådan hemsida.
Om du försöker att följa det här så har du ialla fall större chans att få fler läsare. Det är aldrig någon garanti men gör så gott du kan. Om man vill ha en stor blogg med många läsare så måste man leva med sin blogg. Man måste jobba med den som fan hela tiden. Man ska dela ut adressen till alla man träffar. Om folk frågar vad du gör på fritiden så svara att du bloggar och ge dem adressen.
Det var allt från mig den här gången. Hoppas att du får fler läsare. Nu ska jag börja jobba med mina egna tips. Så får vi se ifall jag kan få några fler läsare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0