tips på hur man fyndar second hand

Jag älskar att fynda på Second hand. Blir så mycket roligare när man känner att man gjort ett bra fynd och att bära ett plagg som bär med sig en hel historia.

För att hitta bra saker på second hand finns det mycket man bör tänka på.
Det viktigaste av allt är att förbereda sig. Klart att man kan helt oplanerat springa in på myrorna påvägen hem och göra världens fynd men om man vill vara mer säker på att hitta lite bra grejer så är det bra att förbereda sig.

Börja med att titta runt lite på bloggar elle modetidningar för att få lite inspiration på modet. Vad är inne nu och hur kombinerar man på bästa sett. När du har införskaffat dig lite inspiration börja tänka efter på vad du har hemma och vad du behöver för att kompletera för att få den perfekta stilen.  Se gärna på bloggar där folk med enkla medel har gjort om gamla kläder för att mordernisera dem lite.

När du har lite inspiration och idéer kan bege dig till butiken. I lite billigare second hand butiker såsom myrorna brukar det vara väldigt rörigt men har man tur så är det ialla fall sorterat efter färg, material eller liknande. Jag brukar själv börja med att leta efter den färg jag vill ha. Tänk på att vara öppensinnad. Ta  då och då fram plagg och prova dem. De ser oftast väldigt gammla och tråkiga ut när det hänger bland en massa andra skräp men kan vara hur snygga som helst på. Det är viktigt at ha god tid på sig så att man hinner prova många saker.  Om du gillar mönstret på att plagg men inte hur det sitter kanske det går att göra om med enkla medel.  Vissa saker blir inte lika lätt omorderna heller. Koftor och t-shirt är säkra kort.  Ett bra sätt att skaffa sig lite mer koll är att läsa bolen Vintage som tar upp lite vad som var typiskt för olika tidsepoker. Annars är det som sagt viktigast att ha gott om tid. Se till att vara inspirerad och ta med plaggen in i provhytten för att få bort intrycken av allt annat skräp som hänger runt om.

Hoppas ni gör lite bra fynd nu .

Portföljen är mitt senaste fynd :)

Kram // Cassilie.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0